marți, 12 aprilie 2016

Balmuș a rămas ȘOMER ? // Soacra de la Curtea de Apel nu a putut să-l facă MAGISTRAT


Și totuși se pare că în justiție se fac reforme...

O dovadă în acest sens este și faptul că astăzi, procurorul Igor Balmuș, despre care am scris ieri, nu a trecut concursul PENTRU SUPLINIREA FUNCŢIIEI VACANTE DE JUDECĂTOR.

Chiar dacă la data de 31 martie 2016 prin hotărâre nr. 13/4 adoptată de Colegiul pentru Selecția și Cariera Judecătorilor din subordinea Consiliului Superior al Magistraturii, a fost admisă candidatura lui Igor Balmuș pentru participarea la concursul în vederea suplinirii funcției vacante de judecător și a fost înscris în Registrul participanților la concursul pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător, ocolind mai multe norme legale și încălcând termenul limită de depunere a cererii (04 aprilie 2016), acesta nu și-a împlinit visul :(
NU A FOST SĂ FIE JUDECĂTOR ȘI A RĂMAS ȘOMER !!!
În pofida  ilegalităților cu care a fost înscris în concurs, Balmuș era primul pe lista candidaților, iar Colegiul de selecție îi acordase cel mai mare punctaj, 93 de puncte.

Mai mult ca atât, potrivit unor voci de coridoarele Procuraturii, la data de 4 aprilie 2016, Igor Balmuș și-a dat demisia din funcția de procuror în cadrul Procuraturii Generale, în Secția Control al Executării Pedepselor și locurilor de detenție din cadrul Direcției Investigații Generale ale Procuraturii Generale.

De aici este cert că Balmuș era ferm convins că mama soacră, judecătoarul Dina Rotarciuc, fostă membră în Consiliul Superior al Magistraturii, acum judecătoare la Curtea de Apel, va face și pe dracu în patru, ca ginerele să ajungă magistrat, dar din păcate Igor Balmuș nu a trecut concursul și a rămas „șomer”.

Aici voi preciza că Balmuș a mai fost anterior în gura presei după ce la începutul lui 2011, a executat o inspecţie la Penitenciarul 17, alături de şeful său, Vitalie Bordea, unde, după inspecţie, au „participat la o mică petrecere”, care s-a terminat cu împuşcături. Balmuș fiind în stare de ebrietat a tras 11 focuri dintr-un  pistolul Smith & Wesson în masa din Penitenciar. A reușit să iasă basma curată din această poveste cu „susținerea” mamei-soacre. Ulterior, în 2014 Comisia Națională de Integritate a sesizat PG despre neregulile depistate în declarația de venituri și proprietăți a lui Balmuș. Pe atunci procuror, uitase să că are a un automobil, 10 conturi bancare și 35 de acțiuni  la o societate comercială.

Conform Programului de atestare a procurorilor pentru semestrul I al anului 2015, aprobat de Consiliul Superior al Procurorilor prin Hotărârea nr.12-3/2015 din 22.01.2015, Colegiul de calificare, în ședința din 29 mai 2015, a supus procedurii de atestare ordinară pe Igor Balmuș.

Potrivit hotărârii adoptate la data de 29 mai 2015 Colegiul de Calificare s-a hotărât aplicarea calificativului „neatestat”, care este public pe site-ul PG.

Așa sau altfel Procuratura și cei de la Departamentul Instiuții Penitenciare au scăpat de un „om de stat” cu cântec, iar sistemul judecătoresc a scăpat de un judecător care la sigur avea să aibă cazuri pierdute la CEDO !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu